5'
Megjelenés: 2018. június 29.
Szerző: Farkass Gábor Kategória: MMSZ hírek

Nemzeti stand a Plast 2018 kiállításon

Négy napon át Milánóban találkoztak a műanyag- és gumiipar legjelentősebb képviselői. Mintegy 1500 kiállító mutatta be legújabb fejlesztéseit.

Minden eddiginél többen látogatták meg a mediterrán régió legnagyobb műanyag- és gumiipari vásárát Milánóban, a Plast 2018-at, amelynek újdonsága volt, hogy ebben az évben társkiállításként („Innovation Alliance”) további négy fontos, profilközeli nemzetközi vásárt is egyidőben rendeztek ugyanezen a területen. Az IPACK-IMA (csomagolási), a MeatTECH (húsfeldolgozó-csomagolási), a PRINT4ALL (nyomtatási) és az INTRALOGISTICA ITALIA (belső logisztikai) szakvásárok is az új, kiemelkedő méretű vásári területen volt látogatható.

Mintegy 1500 kiállító mutatta be legújabb fejlesztéseit hat óriási csarnokban, ezek 57%-a volt olasz, a többiek 55 ország vállalkozásai és más kiállítók voltak, együttesen 55 000 m2 területet töltöttek meg. A Magyar Műanyagipari Szövetség (MMSZ) továbbra is e nagyhírű, nemzetközi vásár kizárólagos magyarországi képviselete. Idén a Szövetségen kívül nyolc magyar cég állított ki az MMSZ által szervezett, 96 m2-es nemzeti standon, amely – egybehangzó kiállítói és látogatói visszajelzések alapján – általános tetszést aratott.

Szervezetten vett részt emellett a vásárban hat további magyar cég, amelyek az olasz műanyag- és gumifeldolgozó gép-, illetve szerszám forgalmazók szövetsége (AMAPLAST) által kínált lehetőséggel éltek. Ez a lehetőség az Olasz Külkereskedelmi Kamarán (ICE) keresztül, az MMSZ közvetítésével vált elérhetővé a magyar műanyag- és gumifeldolgozók számára, 2015 után immár ez évben másodszor kínáltak ingyenes kiutazási, tartózkodási és látogatási lehetőséget az érdeklődők számára.