3'
Megjelenés: 2018. június 6.
Szerző: Polimerek Kategória: Aktuális

Veszprém több mint 100 milliárd forintos beruházásra készül

Elfogytak az ipari területek Veszprém környékén, ezért egy 12 milliárd forintos beruházás keretében alakítanak ki új iparterületet a szentkirályszabadjai repülőtér mellett. Júniusban adja át 18,5 milliárdos zöldmezős beruházását a Valeo AutoElectric Magyarország Kft.

A francia tulajdonú vállalat az elmúlt években sokat fektetett veszprémi gyárába: 2015-ben egy 2,5 milliárd forintos beruházást hajtott végre, egy évvel később 10 milliárdost, a jelenlegi projektben pedig több épületet átalakít, bővíti a fejlesztőlabort, és egy új, négyezer négyzetméteres raktárcsarnokot épít.

A térség húzóágazata az autóipar, a versenyszféra teljes árbevételének 58 százaléka ugyanis autóipari beszállítóktól származik. Többmilliárdos fejlesztéseket hajtott végre a többi közt a Continental Automotive Hungary Kft., a Balluff Elektronikai Kft., a Maxon Motor Hungary Kft. Az említett fejlesztések mind hozzájárultak ahhoz, hogy a város 2017-ben 5,58 milliárd forintos iparűzési adóbevételre tett szert, míg ez az összeg 2012-ben csak 3,57 milliárd forint volt. A beruházások során a vállalatok a létszámukat is bővítették, és ez a kutatás-fejlesztési, valamint a mérnöki területekre is igaz. A fiatalok megtartása érdekében a cégek az önkormányzattal szakipari mentorprogramot indítottak.

Forrás: www.vg.hu