3'
Megjelenés: 2024. április 17.
Szerző: J. Mező Éva Kategória: AktuálisMMSZ hírek

Az MMSZ is eljuttatta szakmai javaslatait

Elkészült a magyar gazdaság versenyképességének megerősítését célzó stratégia 2024-2030 időszakra, amely 1300 vállalat közvetlen vagy szakmai szervezeten keresztül közvetített szakmai javaslatából épül fel. A stratégia előkészítésében a Magyar Műanyagipari Szövetség is közreműködött, folyamatos egyeztetések útján juttatva el a döntéshozókhoz a műanyagipar javaslatait.

A stratégia alappillérei a hazai hozzáadott érték növelését szolgálják, a hazai termékek előtérbe helyezését. Fontos érdeme, hogy koordinált keretek között meghatározza az állam feladatát. Ez erőteljesebb koordinációt jelent az ágazatokkal, ide értve a szabályozás kialakítását, az oktatás- és támogatáspolitikát, valamint infrastrukturális szükségleteket.

A Magyarország versenyképességi stratégiája 2024-2030 című tanulmányban hat kiemelt ágazat került meghatározásra maga az ágazat súlya és a hazai hozzáadott érték súlya, ellátás-biztonság miatti fontossága, valamint az ágazat növekedési potenciálja mentén különös tekintettel hazánk adottságaira és az adott ágazatban a modern technológia relevanciájára. A stratégia fókuszában az ipar áll, olyan hagyományos és sikeres ágazatokkal, mint a járműipar, az egészségipar, az élelmiszeripar, az alapanyagipar, benne kiemelt fejezetben a vegyipar és a műanyagipar. Ezen felül megjelennek olyan ágazatok is, melyek a szolgáltatásokat is érintik, mint az információs és kommunikációs technológiák és a kreatívipar.

A versenyképességi stratégia részleteit ezen a linken olvashatják:

https://kormany.hu/dokumentumtar/magyarorszag-versenykepessegi-strategiaja-2024-2030

 

Kép forrása: kormany.hu