5'
Megjelenés: 2019. március 25.
Szerző: Polimerek Kategória: AktuálisMMSZ hírek

Hagyományos programok, változatos helyszínek, gazdag tartalom az MMSZ eseménynaptárában

Gazdag szakmai programot kínál tagságának ebben az évben is a Magyar Műanyagipari Szövetség. Hagyományos tavaszi kapcsolatépítő roadshow-jukra április 25-én mintegy 50 jelentkezőt várnak. Ez alkalommal a vendéglátó a FANUC Hungary Kft. lesz, a tervezett program szerint a résztvevők megismerhetik a japán gyártásautomatizálási óriáscéget, ezen belül is magyar leányvállalatát, amely mintegy 13 éve hazánk egyik meghatározó ipari beszállítója. A tavaszi roadshow helyszíne az a törökbálinti új FANUC székház lesz, amelyet tavaly vett birtokba a gépgyártó vállalat hazai leányvállalata, és ahol a 400 négyzetméteres bemutatótermükben a vállalat teljes automatizálási portfólióját felvonultatva közel 20 ipari és kollaboratív robotnak, fröccsöntő gépnek, megmunkálóközpontnak, huzalszikraforgácsolónak és gyártásautomatizálási eszköznek ad otthont. A szokásokhoz híven az MMSZ kapcsolatépítő rendezvényére meghívott vendég is érkezik, akitől innovációs, iparfejlesztési témában kapunk új információkat. A roadshow résztvevői számára tervezett lehetőség az is, hogy a délutáni programot Tatabányán folytatják, ahol meglátogatják a DELPHI Automotive PLC üzemét, amely a világ egyik piacvezető személyés haszonjárműipari technológiai beszállítója. Az év őszi kapcsolatépítő találkozójának helyszíne a jelenlegi tervek szerint Pozsonyban lesz, a Volkswagen szlovákiai gyárában.

Az MMSZ éves közgyűlését idén május 31-én tartja, ahol a tagság meghallgatja a Magyar Műanyagipari Szövetség elnökségi beszámolóját, mérlegbeszámolóját, a felügyelőbizottság jelentését, továbbá a Szövetség beszámol a 2019. évi célkitűzéseiről, munkatervéről, illetve költségvetéséről.

Az MMSZ a HIPA támogatásával ebben az évben is nemzeti standot szervez Düsseldorfban a műanyag- és gumiipar legnagyobb szakvásárán október 16. és 23. között. A nemzeti standon 119 négyzetméteren – a jelenlegi tervek szerint – tizenegy hazai kiállító mutatja be a nemzetközi közönségnek termékeit, szolgáltatásait. A magyar nemzeti standot a szakvásárra látogatók a Hall 8B-ben a H79 szám alatt találják meg.

Az MMSZ és a POLIMEREK közös standon ugyancsak kiállítóként részt vesz május 14-17. között az Ipar Napjai és MachTech szakkiállításon, amelynek kiemelt témája ebben az évben is az Ipar 4.0 lesz, majd szintén közös standdal jelenik meg október 16-18. között az Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállításon a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

Az év zárásént az MMSZ idén is várja a szakma iránt érdeklődő középiskolai diákokat és egyetemi hallgatókat Az ember alkotta anyag – a XXI. század anyaga című konferenciájára. A méltán népszerű rendezvényt december 6-án immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Magyar Műanyagipari Szövetség a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében.

 

MMSZ