5'
Megjelenés: 2020. március 5.
Szerző: Polimerek Kategória: AktuálisMMSZ hírek

Hagyományos programok, gazdag szakmai tartalom

A hagyományos szakmai programjait ajánlja ebben az évben is a Magyar Műanyagipari Szövetség.

Május 5 és 8 között az Ipar napjai szakkiállításon közös standon várják az MMSZ és a Polimerek munkatársai a műanyag és gumiipar képviselőit, majd szintén közös standdal jelennek meg október 14-16. között az Automotive Hungary nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállításon a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Mindkét kiállításra ingyenes belépőjegyek igényelhetők, a Polimerekben és a www.polimerek.hu honlapon megadott regisztrációs linken.

Május 29-én tartja az MMSZ éves közgyűlését, az eseménynek – terveink szerint – a székesfehérvári székhelyű Bericap Hungary Kft. ad helyet. A közgyűlésen először a tagság meghallgatja a Szövetség elnökségi beszámolóját, mérlegbeszámolóját, a felügyelőbizottság jelentését, továbbá az MMSZ beszámol a 2020. évi célkitűzéseiről, munkatervéről, illetve költségvetéséről. A Közgyűlést követően bemutatkozik a Bericap Hungary Kft., majd a résztvevők gyárlátogatáson vesznek részt.

A német családi tulajdonú vállalkozás 16 éve kezdte meg működését hazánkban, akkor mindössze nyolc szakemberrel és 270 millió forintos árbevétellel indultak, mára azonban már 170-en dolgoznak Székesfehérváron. A záródástechnikai elemeket gyártó cég éves termelésének 90 százaléka exportra kerül, a Bericap Hungary ugyanis 40 országba szállítja termékeit, a tradicionális európai, kelet-európai piacok mellett a karibi térségbe is sikerült betörniük, ahova naponta indul egy, vagy két kupakokkal megrakott konténer.

Az MMSZ őszi kapcsolatépítő roadshow-ja szeptemberben várható.

Az év zárásént az MMSZ idén is várja a szakma iránt érdeklődő középiskolai diákokat és egyetemi hallgatókat Az ember alkotta anyag – a XXI. század anyaga című konferenciájára. A méltán népszerű rendezvényt december 11-én immár kilencedik alkalommal rendezi meg a Magyar Műanyagipari Szövetség a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében.