3'
Megjelenés: 2021. november 19.
Szerző: MMSZ/POLIMEREK Kategória: AktuálisMűanyagfeldolgozás

Fejlődik a Metálplaszt Kft.

A több mint 652 millió forintos, uniós támogatást is élvező beruházás során korszerű termelőegység létesült a magyar tulajdonú Metálplaszt Fémés Műanyagfeldolgozó Kft. jásztelki telephelyén. A fejlesztéshez több mint 326 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a kft. a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program pályázatán.

A beruházás során fejlesztették a gyártó berendezéseket, bővült a tevékenységi kör, korszerűsödött a gyártásirányítási szoftverrendszer, és hardver beszerzés is történt. A cég tájékoztatása szerint a beruházás a tervek szerint mintegy tíz-tizenöt százalékos kapacitásnövekedést eredményez.

A jászberényi székhelyű Metálplaszt Kft. honlapján szereplő adatok szerint az 1990-ben alakult cég teljes mértékben magyar tulajdonú családi vállalkozás. Kezdetben a műanyag fröccsöntés volt a társaság fő tevékenysége, majd szerszámtervezéssel és gyártással, fémmegmunkálással, fém és műanyagok felületbevonásával és tisztaterű szerelősorral egészítette ki szolgáltatási területét. Kezdetben nyolc embert alkalmaztak, jelenleg mintegy 300 család megélhetését biztosítja a társaság.