3'
Megjelenés: 2024. február 27.
Szerző: TRANSPACK Kategória: Aktuális

Csomagolóanyag mezőgazdasági hulladékból

Az elmúlt évben alapított, olasz startup vállalkozás, a Canapack tevékenységének fókuszába az agráripar melléktermékeinek felhasználása került, így például kendert, kávézaccot, paradicsomot alakítanak át biológiailag lebomló csomagolóanyagokká. A cég csomagolóanyag választéka a komposztálható zacskóktól az újrahasznosított alumínium- és üvegedényekig terjed, emellett 3D nyomtatóval biológiailag lebomló műanyagokból (PLA, PHA) gyártanak tégelyeket és dobozokat, amelyek mezőgazdasági hulladékot (kender, kávé, fa stb.) tartalmaznak, megteremtve a körforgásos gazdaság alapjait.

Az olasz vállalkozás küldetésének tekinti széles körben bemutatni, hogy a bioműanyagok lehetséges alternatívát és a hagyományoshoz képest jobb megoldást jelentenek különféle alkalmazásokhoz, különös tekintettel a csomagoláshoz, igazolva ezzel, hogy a csomagolóiparban a változás megkezdődött és valós folyamat.

A Big Data és mesterséges intelligencia (AI) által hajtott StartUs Insights Discovery Platform-on keresztül, amely világszerte több mint 3 790 000 induló és már működő vállalkozást fed le, 305 biológiailag lebomló csomagolóanyagokkal foglalkozó vállalkozást sikerült azonosítani. A Global Startup Heat Map kiemel néhány, biológiailag lebomló csomagolással foglalkozó startup céget, amelyekre 2024-ben kifejezetten érdemes odafigyelni, az olasz Canapack startup is a kiemeltek között van.

KÉP FORRÁSA: https://www.linkedin.com/company/canapack?originalSubdomain=it