A magyar nyelvű cikkek beküldése kizárólag elektronikusan, e-mailen történik (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.). Amennyiben másolatban (CC) a többi szerzőtársainak az e-mail címeit is megadja, akkor a további levelezést minden megadott szerzőtársa is megkapja.

Első beküldés

Kérjük, hogy kéziratot úgy formázza be, hogy a szöveg a megfelelő helyen tartalmazza az ábrákat, táblázatokat, egyenleteket, majd egy dokumentumban, PDF-ben küldje be a szerkesztőségünkbe (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.). A kéziratot 2 független bíráló véleményezi, amely alapján főszerkesztő és a szerkesztőbizottság elnöke dönt a cikk elfogadásáról vagy az elutasításáról.

Javított kézirat beküldése

Kérjük, hogy a bírálók és a szerkesztők véleményét figyelembe vevő javított kézirat szövegét, ábráit, táblázatait külön fájlban küldje be a szerkesztőségbe (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

A közlemény címe:
Rövid, lényegretörő cím.

Rövid absztrakt:
maximum 300 karakter szóközökkel, magyar, angol és német nyelven. Kérjük törekedjen a tömör, lényegre törő megfogalmazásra.

Szöveg:
Word dokumentumban, (.doc vagy .docx) vagy Rich Text formátumban (.rtf). Kérjük ügyeljen arra, hogy a felhasznált forrásokat a megfelelő helyen feltüntesse []-ben. A szövegben minden cikkben szereplő ábrára (pl. 1. ábra), táblázatra (pl. 1. táblázat), egyenletre (pl. (1) egyenlet) hivatkozni kell.

Irodalmi hivatkozások:
A szerzők felelőssége a felhasznált irodalom, információ pontos hivatkozása. Az irodalomjegyzék a cikk végén található, az előfordulási sorrendben. Kérjük az irodalmakat az alábbiak szerint formázzák:
Folyóiratcikk:
[1] Nagy A., Kiss B.: A cikk teljes címe. Polimerek, 1, 48-58 (2015).
Könyv:
[2] Nagy A.: Könyv címe. Kiadó, Város (2015).
Könyvfejezet:
[3] Kis A.: Fejezet címe. in ‘Könyv címe’ (Szerk.: Kis I., Nagy D.) Kiadó, Város, Kötetszám (ha van), 50-100 (2002).
Konferenciakiadvány:
[4] Kis B.: Proceeding címe. in ‘Konferencia neve, Helyszíne, Ország’, 40-50 vagy 10 oldal (2011).
Szabvány:
[5] EN ISO 527: Szabvány címe (1994).
Szabadalom:
[6] Jones G.: Szabadalom címe. Regisztrációs szám, Ország (2003).

Táblázatok:
A táblázatokat Word vagy Excel formában kell beküldeni.

Ábrák:
Az ábrák felbontása 300 dpi, szélességi méretük 85 mm (egy hasábnyi szélesség esetén), illetve 175 mm (két hasábnyi szélesség esetén). Az ábrákat JPG vagy TIF formátumban kell beküldeni.

Tördelt cikk ellenőrzése

A javított kézirat alapján a szerkesztőség elkészíti a közlemény tördelt változatát, amelyet e-mail-en megküldünk a szerzőknek ellenőrzésre. A tördelt cikkben már csak kisebb javítások kérhetők. A korrektúrázott dokumentumot kérjük e-mail-en (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) kell visszaküldeni 2 munkanapon belül.

Megjelenés

Megjelenéskor a szerző értesítést kap, továbbá e-mailen megkapja a közleményét PDF formátumban.