3'
Megjelenés: 2023. április 26.
Szerző: Polimerek Kategória: AktuálisMMSZ hírek

Újra találkoznak a hazai műanyagipar szereplői

II. MMSZ Műanyagipari Konferencia és Közgyűlés a Hungexpo-n.

Az IPAR NAPJAI és az AUTOMOTIVE HUNGARY szakmai kiállítás társrendezvényeként rendezi meg a Magyar Műanyagipari Szövetség május 18-án a II. MMSZ Műanyagipari Konferenciát, illetve ennek nyitányaként 10:30 órától éves közgyűlését a HUNGEXPO-n. Az MMSZ közgyűlése zártkörű, a konferencia résztvevői előzetesen a ezen a linken tudnak regisztrálni.

A konferencia 12:30-kor Hajdárné Molnár Elvira MMSZ elnök (a PEMÜ Zrt. elnök-vezérigazgatója) megnyitó beszédével kezdődik, majd Prof. Dr. Csath Magdolna közgazdász, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem kutatóprofesszora tájékoztatja a konferencia résztvevőit a hazai és nemzetközi gazdasági helyzet aktualitásairól, eredményeiről, kihívásairól. Csath Magdolna előadása végén kérdésekre is válaszol.

A konferencián bemutatkozik a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI), amely azzal a céllal kezdte meg működését, hogy a közvetlen kezelésű uniós források elnyerésében segítse a magyar és közép-kelet-európai pályázókat. Vendégünk lesz Hortay Olivér, a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai Üzletágának vezetője, aki a 2023-as év energiapiaci várakozásairól tart előadást, végül Bűdy László műanyagipari szakértő, az MMSZ elnökségi tagja (a myCEPPI Kft. ügyvezető igazgatója) tartja meg Árak, trendek a polimerek piacán című előadását.

A konferencia várhatóan 15 órakor ér véget, ezt követően a résztvevők megtekinthetik a HUNGEXPO-n az IPAR NAPJAI és az AUTOMOTIVE HUNGARY kiállítást is. Helyszín: HUNGEXPO, A pavilon, A1 galéria, 106-os terem.

A konferencia résztvevői előzetesen regisztráljanak ezen a linken, illetve a konferencia elérésehez ingyenes belépőhöz a HUNGEXPO területére a www.iparnapjai.hu/polimerek linken juthatnak hozzá.

PROGRAMTERVEZET

MMSZ Közgyűlés és II. MMSZ Műanyagipari Konferencia

Időpont: 2023. május 18. 10-15 óra

Helyszín: HUNGEXPO, A pavilon, A1 galéria, 106-os terem

10.00-10.30 Érkezés, regisztráció

10.30-11.45 Közgyűlés

12.00-12.30 Regisztráció a konferenciára

12.30-13.30 A MAGYAR GAZDASÁG AZ ÁTALAKULÓ VILÁGGAZDASÁGBAN Prof. Dr. Csath Magdolna közgazdász, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem kutatóprofesszora

13.30-14.00 KÖZVETLEN EU-ALAPOK, FONTOSSÁG, AKTUALITÁSOK Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) Dászkál János, senior projektmenedzser

14.00-14.15 Kávészünet

14.15-14.45 KILÁTÁSOK ÉS KIHÍVÁSOK: MI VÁRHATÓ AZ ENERGIAPIACON? Dr. Hortay Olivér, a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Energia- és Klímapolitikai Üzletágának vezetője

14.45-15.15 ÁRAK, TRENDEK A POLIMEREK PIACÁN Bűdy László műanyagipari szakértő, az MMSZ elnökség tagja, a myCEPPI Kft. ügyvezető igazgatója

ELŐADÓINK LESZNEK:

Prof. Dr. Csath Magdolna a Szent István Egyetem emeritus professzora és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem magántanár kutatóprofesszora, a Prágai Közgazdaságtudományi Egyetem vendégprofesszora, valamint a Versenyképességi Tanács tagja. Érdeklődési és kutatási területei elsősorban a versenyképesség és gazdasági stabilitás; a gazdaság, mint nemzetbiztonsági tényező; az innovativitás és a minőségbiztosítás témaköröket ölelik fel.

Foglalkozik továbbá a kisvállalkozások szerepével a modern gazdaságokban és kutatja üzleti környezetük alakulásának főbb tendenciáit. A Jó állam kutatás keretében A gazdasági stabilitás és versenyképesség munkacsoportot vezeti a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

Az MFOI-nak, mint tanácsadó és pályázatíró cégnek központi feladata, hogy személyre szabottan támogassa ügyfeleit a fejlesztési- és projektötletek felmerülésétől a közvetlen kezelésű forrásokra vonatkozó pályázat beadásáig. Az MFOI budapesti központja tájékoztatja és támogatja az érdeklődőket: megismeri az elképzeléseket, segít a hazai partnerek keresésében, támogatja a projektötlet pályázatképessé fejlesztését és vállalkozik a pályázat megírására is.

Dr. Hortay Olivér a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) folytatta egyetemi tanulmányait. Műszaki menedzser és pénzügyi diplomáján kívül gazdálkodástudományok területén PhD fokozatot is szerzett. Doktoranduszként a kutatói és publikációs tevékenységek mellett Környezetgazdaságtant és Energiagazdálkodást oktatott a BME-n, ahol ma már adjunktusként dolgozik. Kutatómunkái, publikációi szintén a környezetgazdaság és az energiagazdálkodás témakörét ölelik fel. A Századvég Gazdaságkutató Zrt-nél pályáját 2014-ben gyakornokként kezdte, majd tanácsadóként folytatta a cégnél. Ezt követően 2019-ben az Energia- és Klímapolitikai Üzletág vezetőjévé nevezték ki.

A myCEPPI az egyetlen kifejezetten közép-európai fókuszú polimerpiaci elemzőcég. Több mint 25 éves szakértői tapasztalatára és kiterjedt régiós kapcsolatrendszerére támaszkodva kínál részletes elemzéseket, adatokat és előrejelzéseket a polipropilén, a polietilén és a polisztirol alapanyagok területéről. Tevékenységük fókuszában a Heti polimer árriport készítése áll, amelyben első kézből kaphatnak megrendelőik naprakész polimer ár- és piaci információkat. Havi árriportjukat a POLIMEREK újság is rendszeresen közli. A Central European Plastics Meeting 2017-től a közép-európai műanyagipar találkozóhelye, ahol értékes iparági árinformációkkal, valamint a piaci trendek elemzésével és előrejelzésével segítik a regionális műanyagipart, B2B találkozóikon pedig új partneri kapcsolatokkal építik az aktív regionális műanyagipari kapcsolatokat.